Pályázat

2022.02.10. 12:23

Idén is támogatja a családbarát munkahelyek kialakítását a kormány

A kormány idén is támogatja a családbarát munkahelyek kialakítását; a Miniszterelnökség családokért felelős parlamenti államtitkára, Zsigó Róbert által meghirdetett, százmillió forintos keretösszegű felhívásra kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek, valamint egyházi jogi személyek pályázhatnak március 7-ig.

Az államtitkár az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írta, a családbarát munkahelyek kialakítását támogató pályázattal legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető el. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) a pályázati felhívás február 4-e óta érhető el.

Kiemelte, a 12. alkalommal megjelentetett pályázat a családbarát munkahelyek, a családok számára hasznos kezdeményezések és szolgáltatások kialakítását és fejlesztését ösztönzi. Célja, hogy minél több olyan program és intézkedés terjedjen el Magyarországon, amely elősegíti a családi-magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását, egyúttal egy új munkáltatói kultúra elterjedését is.

Az elmúlt években meghirdetett pályázatok révén számtalan jó gyakorlat terjedt már el a vállalati és az állami szférában. Ilyen volt egyebek mellett a munkahelyi gyermekfelügyelet és az óvodai ellátás biztosítása, a játszószoba kialakítása, a szünidei táborok szervezése, valamint a szünidei fizetett szabadság bevezetése is. Akadt olyan munkahely is, ahol különböző előadássorozatok megszervezésével vagy családi nyaralásokhoz történő hozzájárulással támogatták a munkavállalókat – ismertette Zsigó Róbert.

Kitért arra: már meglévő programokhoz és a tervbe vett családbarát intézkedésekhez, fejlesztésekhez is elnyerhető támogatás. Tavaly 48 nyertes pályázat kapott anyagi támogatást, a családbarát címet pedig hat pályázó nyerte el.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában