A magzatok védelméért

2022.02.20. 08:27

Hazánk idén is csatlakozik a 40 nap az életért ima- és böjtmozgalomhoz

A kampány jegyében arra kérik a keresztényeket, imádkozzanak azért, hogy minél több gyermek megszülethessen, és csökkenjen az abortuszok száma.

Idén tavasszal Magyarország ismét csatlakozik a 40 nap az életért elnevezésű ima- és böjtmozgalomhoz. Az életvédő kezdeményezés célja, hogy minden megfogant magzat megszülethessen, a halál szellemisége helyett pedig az élet szellemisége kapjon teret – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A március 2-től április 10-ig tartó imaszolgálat keretében minden nap reggel és este 7 óra között a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt, a Hugonnai Vilma téren várják azokat, akik a várandós édesanyákat, valamint az egészségügyi dolgozókat szeretnék imába foglalni.

A mozgalom magyarországi vezetőjének beszámolója szerint a tavaly tavasszal és ősszel megrendezett életvédő kampány hatására a 2020-as eredményekhez képest megduplázódott, így összesen 2505 magzat, köztük 3 magyarországi menekült meg. Érdemes továbbá megemlíteni az életvédő kampány további eredményeit is.

A 2004-ben kezdődő kezdeményezés hatására több mint egymillió ember fogott össze, hogy imádkozzanak és böjtöljenek az abortusz megszüntetéséért, több mint 20 ezer gyülekezet működött együtt az életért. Több mint 20 ezer gyermeket mentettek meg hivatalosan az abortusztól. Továbbá több mint 220 abortuszt végző munkavállaló hagyta el munkáját. Ezenkívül több mint 110 abortuszlétesítmény zárt be vagy szűnt meg.

Hajdani Józsefné ugyanakkor jelezte azt is, hogy a 2021-es őszi kampány alatt, amely egyszerre egy időben a világ 612 városában zajlott, vált világossá számára, hogy Budapesten van a legtöbb olyan intézmény, ahol terhességmegszakításokat végeznek. Szavai szerint ezért nagy szükség van a keresztény együttműködésre, hogy a gyermekek megszülethessenek, és áldássá legyenek a családok így a nemzet számára is.

Közös ügyünk az anya és a baba védelme és segítése, éppen ezért mindenkit, a határainkon belül és kívül lévő keresztényeket is arra hív, hogy vegyenek részt a kezdeményezésben, és imádkozzanak azért, hogy minél több gyermek megszülethessen, és csökkenjen az abortuszok száma

– hangsúlyozta.

Azok a személyek, valamint egyházi közösségek, amelyek szívesen részt vennének a kampányban, a 40 nap az életért honlapján regisztrálva vagy az esemény Facebook-oldalán keresztül foglalhatnak időpontot.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában