Holnap délutánig

2022.02.07. 13:12

Három megye kivételével az egész országban riasztást adtak ki a viharos szél miatt

Éjszaka némiképp veszít erejéből a szél, de kedden ismét lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben.

Kedd délutántól mérséklődik a többfelé erős, néhol viharos erejű szél - tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint jelenleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Többfelé zivatarokra is figyelmeztetnek.

Azt írták: az északnyugati szelet a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé kísérhetik viharos (általában 60-80 kilométer/órás, a magasabban fekvő tájakon, záporok, zivatarok környezetében és a Balatonnál akár ezt meghaladó) széllökések.

Hétfőn napközben a Dunántúlon, illetve az északkeleti országrészben egy-egy zivatar is előfordulhat - jegyezték meg.

Éjszaka némiképp veszít erejéből a szél, de kedden ismét lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben. A légmozgás kedd délutántól mérséklődik - írta a meteorológiai szolgálat.

Keddre Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában