Illegális bevándorlás

2022.02.09. 15:42

Felborult egy migránsokat szállító kisbusz Kiskunlacházánál

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító kisbusz szerdán Kiskunlacháza térségében, a baleset után a sofőr, valamint a raktérben utazók elszaladtak. Huszonhat migránst elfogtak a rendőrök, a kisbusz vezetőjét még keresik – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A kisbusz nem sokkal fél tizenkettő előtt a 5204-es úton, egyelőre ismeretlen okból árokba hajtott, ezután felborult. A helyszínre érkező rendőrök huszonhat, magát szír állampolgárnak valló férfit felkutattak, az embercsempészéssel gyanúsítható sofőrt keresik – olvasható a police.hu oldalon.

Közölték, a migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, a Pest megyei rendőrök elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr felkutatására és elfogására a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket – áll a közleményben.

Borítókép: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában