Tehetséggondozás

2022.01.19. 09:18

Újabb ösztöndíjat hirdetett meg a jelentkezők számára az SZTE

Újabb ösztöndíjat hirdetett meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) az első helyen jelentkező és felvételt nyert diákok számára – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A közlemény szerint az SZTE a tehetséggondozás jegyében a meglévő vállalati, tanulmányi és szociális alapú ösztöndíjak sorát tovább bővíti a 2022-es felvételi eljárás során START Ösztöndíj Plusz néven.

Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik 2022-ben díjköteles – vagyis tanulói jogviszonyon kívül teljesített – emelt szintű érettségi vizsgát tesznek. Ezekre az érettségi vizsgákra a kormányhivataloknál kell jelentkezni, a felvételi jelentkezéssel egy időben február 15-ig.

Emellett a támogatás feltétele, hogy a diák első helyen jelentkezzen az SZTE bármely alapképzésére vagy osztatlan képzésére, oda felvételt nyerjen a 2022/2023-as tanévre és tanulmányait 2022 szeptemberében megkezdje az egyetemen. A beiratkozást követően pedig aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie az első félév során.

Az ösztöndíjra a Modulo felületén lehet pályázni március 1. és július 8. között az erre a célra létrehozott űrlap kitöltésével. A START Ösztöndíj Plusz egyszeri 50 ezer forintos támogatását a legjobb felvételi eredménnyel rendelkező 500 első helyes felvételiző kaphatja meg.

A kezdeményezés előzménye, hogy a minimálbér-emeléssel nőtt az emelt szintű érettségi vizsga díja azon jelentkezők számára, akik ezt a vizsgát iskolarendszeren kívül teljesítik. Egy emelt szintű érettségi vizsga díja 50 ezer forint, ez minden olyan jelentkezőt érint, aki nem iskolarendszeren belül tesz érettségi vizsgát, illetve külföldön tanult, azaz Magyarországon a felvételi eljárásban nem elismert érettségi vizsgával rendelkezik – áll a közleményben.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában