Köszönet, megbecsülés

2022.01.05. 12:28

Tízszázalékos illetményemelésben részesülnek a rendvédelemben dolgozók (videó)

A hivatásos állomány hathavi illetménynek megfelelő, egyszeri szolgálati juttatásban is részesül, a fegyverpénzt február 15-éig kifizetik az arra jogosultaknak - mondta Kontrát Károly.

A hivatásos rendvédelemben szolgálatot teljesítők január 1-jétől 10 százalékos illetményemelésben részesülnek, emellett az arra jogosultak egyszeri, hathavi fegyverpénzt is kapnak - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán.

Kontrát Károly hivatalos közösségi oldalán közzétett videójában azt mondta, az emeléssel a kormány a rendvédelmieknek a kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság fenntartása érdekében kifejtett eredményes teljesítményét, a koronavírus-járvány megfékezésében és következményeinek enyhítésében tanúsított kiemelkedő helytállását és az illegális migráció elleni küzdelemben teljesített szolgálatát ismeri el.

Közölte: a tízszázalékos kiegészítő juttatás a rendvédelemben hivatásos jogviszonyban foglalkoztatottak részére alanyi jogon jár.

Az államtitkár hozzátette: a kormány rendeletet hozott arról is, hogy a hivatásos állomány hathavi illetménynek megfelelő, egyszeri szolgálati juttatásban is részesül, a fegyverpénzt február 15-éig kifizetik az arra jogosultaknak.

A rendőrök, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a terrorelhárítás, az idegenrendészet, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a belső bűnmegelőzés és felderítés szervezeteiben foglalkoztatottak számára kifizetésre kerülő összeg idén meghaladja a 227 milliárd forintot, az intézkedéscsomag 55 653 embert érint.

"Magyarország előre megy, nem hátra a rendvédelem hivatásos állományának megbecsülésében is" - tette hozzá Kontrát Károly.

Borítókép: Albertné G. Kiss Erika, az Orosházi Kórház raktárosa (k), Konecsni György, a Magyar Honvédség Parancsnokság Infokommunikációs és Információvédelmi csoportfőnökségének kiemelt főtisztje, honvéd alezredes, kirendelt parancsnok (j) és Orsik Gábor, a Magyar Honvédség Parancsnokság Infokommunikáció és Információvédelmi Csoportfőnökségének tervezője, honvéd főtörzsőrmester, kirendelt parancsnokhelyettes ellenőrzi a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközökből álló szállítmányt a kórházban 2020. május 14-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában