Még fizetnek is érte

2022.01.19. 13:39

Megszaporodtak az áloltások Olaszországban (videó)

Újabb ápolót tartóztatott le az olasz rendőrség. Az egészségügyi dolgozó pénzért cserébe úgy tett, mintha beadná a koronavírus elleni vakcinát egy oltásellenes aktivistának, egy rejtett kamera azonban lebuktatta. Országszerte több tucat ember ellen emeltek vádat.

Egyre több tevékenységet kötnek oltási igazoláshoz Olaszországban – írja a V4NA hírügynökség. A mozikban, szórakozóhelyeken, éttermekben, bárokban és kávézókban is csak azok tartózkodhatnak, akik megfelelő védettséggel rendelkeznek. Emellett már a tömegközlekedési eszközökön is szükség van az igazolásra. Emiatt egyre többen szeretnék megkerülni a szabályokat és ezért akár fizetnek is. Az olasz rendőrség rejtett kamerákkal szűri ki a csalókat és eddig több tucat egészségügyi dolgozó ellen indított eljárást az utóbbi hetekben. 

Legutóbb egy ápolónőt tartóztattak le Palermóban, mert úgy tett mintha beadná egy oltásellenes házaspárnak a koronavírus elleni vakcinát. 

A rejtett kamerás felvételen az látható, hogy az egészségügyi dolgozó előbb egy zsebkendőbe nyomja az oltóanyagot, majd csak az üres fecskendőt szúrja a nő karjába. Egy ilyen áloltással több száz eurót is megkereshetnek a dolgozók.

Néhány nappal ezelőtt egy másik ápolót is letartóztattak, mert pénzért cserébe úgy tett mintha beoltaná az embereket Anconában. Szintén egy rejtett kamerás felvételből derült ki, hogy az egészségügyi dolgozó egy vödörbe engedte az oltóanyagot. Ezután egy tapasszal takarta el a nő karját, hogy senki se gyanakodjon. Közel 50 ember lehet érintett az ügyben, amelyben a rendőrség összesen 18 ezer eurót foglalt le. A résztvevőket korrupcióval, információk meghamisításával és sikkasztással vádolják.

A lavinát egy decemberben letartóztatott ápoló indította el, akiről kiderült hogy több tucat embert hamisan oltott be, ráadásul köztük volt egy rendőr is, aki 400 eurót fizetett az áloltásért cserébe. 

A korrupcióval és hamisítással vádolt nő a közelmúltban bűnösnek vallotta magát és azt is beismerte, hogy hamis bizonyítványokat adott az embereknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában