Megbeszélések

2022.01.12. 07:27

Ghánába és Kenyába utazik Áder János

A rendszerváltás óta sem Ghánában, sem Kenyában nem járt magyar államfő.

Nyolcnapos hivatalos látogatásra utazik szerdán délelőtt Ghánába és Kenyába Áder János - közölte az MTI-vel a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A magyar államfő Ghánában megbeszélést folytat Nana Akufo-Addo elnökkel. Áder János Koforiduában felkeresi a Newill Academy iskolát, amelynek felújításához a Hungary Helps is hozzájárult. Kumasiban a magyar szaktudással, a Pureco cég által épített szennyvíztisztító telepet tekinti meg.

A magyar államfő Kenyában tárgyalásokat folytat Uhuru Kenyatta elnökkel és Justin Muturi házelnökkel. Áder János itt is magyar vonatkozású projekteket keres fel: meglátogatja a Hungary Helps által támogatott Munkás Szent József Plébániát és Szakképzési Központját, ahová adománnyal készül, majd a Nemzeti Gerincsebészeti Kórházat, amely egy magyar-szlovén együttműködés keretében orvosi műszereket kapott. Szintén ellátogat a Twiga cég mintafarmjára, amely a magyar fejlesztésű VízŐr termék kenyai forgalmazója.

A rendszerváltás óta sem Ghánában, sem Kenyában nem járt magyar államfő.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök beszédet mond a november 29. és december 5. között megrendezendő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó alkalmából kiadott bélyeg ünnepélyes forgalomba bocsátásán a Sándor-palotában 2021. november 8-án.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában