könnyebb boldogulás

2021.12.17. 18:43

Novák Katalin: a magyar családpolitika eredményei helyben is érezhetők

Csongrád-Csanád megyei települések vezetői arról számoltak be, hogy idén a megszokottnál akár 20 százalékkal is több gyermek jött világra.

A magyar családpolitika eredményei helyben is érezhetők - jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Sándorfalván.

Novák Katalin a Csongrád-Csanád megyei kisvárosban a térség önkormányzatainak vezetőivel folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatóján azt mondta, a demográfiai adatok jó irányba mozdulnak, egyre több gyermek születik, egyre többen kötnek házasságot.

Általános tapasztalat, hogy a fiatalok közül mind többen vállalnak gyermeket. A kisebb, nagyobb települések vezetői arról számoltak be, hogy idén a megszokottnál akár 20 százalékkal is több gyermek jött világra - közölte a politikus.

A településeken nincs már üres ingatlan, köszönhetően az otthonteremtési támogatásnak - tudatta a miniszter.

A fiatalok részéről van igény a boldogulásra a kistelepülésen. Ha már megszülettek a gyermekek, szükség van bölcsődékre, óvodákra, ahol biztonságban, magas színvonalon foglalkoznak velük. Ezért is épülnek, újulnak meg sorban a bölcsődék, az óvodák. A térség bölcsődei ellátottsága magasabb az országos átlagnál, a 30 százalékot is meghaladja - mondta Novák Katalin.

A politikus kifejtette, lényegesen növeli egy kistelepülés vonzerejét, ha ott sikerül megteremteni a családalapítás és munkavállalás feltételeit; ezzel elkerülhető a kistelepülések lakosságának elöregedése, a falvak elnéptelenedése.

Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjével közölte, Sándorfalva a térség egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa.

A politikus hangsúlyozta, a kormányzati intézkedések, a Magyar falu program, és a Területfejlesztési operatív program keretében megvalósuló fejlesztések a vidéken élők életét, boldogulását szolgálják.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszédet mond a családpolitikához kapcsolódó szakmai elismerések díjátadóján a budapesti Haris Parkban 2021. december 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában