Adatok

2021.12.14. 17:19

Néhol enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Az országos átlagkoncentráció továbbra is jelentős.

Továbbra is jelentős, de néhol enyhén csökkenő tendenciát mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Azt írták, az országban általánosságban stagnáló, néhány mintavételi helyen enyhén csökkenő tendencia jellemzi a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyiségét.

Hozzátették: az országos átlagkoncentráció továbbra is jelentős.

A koncentráció egyik vizsgált városban sem nőtt, csökkenést tapasztaltak négy városban: Győrben, Nyíregyházán, Szegeden és Székesfehérváron.

A mintavételi helyek többsége - 19 helyszín - az "emelkedett" kategóriába, míg három város - Székesfehérvár, Szekszárd, Szeged - a mérsékelt kategóriába sorolható.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Borítókép: Koronavírus-mintákat tesztelnek az ország legnagyobb, kifejezetten virológiai diagnosztikával foglalkozó laboratóriumában, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Laboratóriumi Osztályán, Budapesten 2020. április 3-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában