Elismerés

2021.12.13. 19:39

Elon Muskot választották az év emberének 2021-ben

Az mRNS-alapú koronavírus elleni vakcinák megalkotóit, Kizzmekia Corbettet, Barney Grahamt, Karikó Katalint és Drew Weissmant az év hőseinek választotta az amerikai Time magazin.

Elon Muskot, a Tesla Motors vállalat alapító-vezérigazgatóját választotta 2021-ben az év emberének, az mRNS-alapú koronavírus elleni vakcinák megalkotóit, Kizzmekia Corbettet, Barney Grahamt, Karikó Katalint és Drew Weissmant az év hőseinek választotta az amerikai Time magazin.

A dél-afrikai-amerikai üzletember, a világ egyik leggazdagabb embere a Tesla mellett egyben a SpaceX űripari vállalat alapítója, az emberi agyba beültethető eszközöket fejlesztő Neuralink cég vezetője és az alagutak fúrásával és építésével foglalkozó The Boring Company létrehozója, a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó OpenAI cég alapítója.

"Megoldásokat kínálva létező válságokra, megtestesítve a technológiai titánok korának lehetőségeit és veszélyeit, valamint a társadalmat a legvakmerőbb és legfelbomlasztóbb átalakulások felé hajtva, Elon Musk a Time év embere 2021-ben" - közölte hétfőn Edward Felsenthal, a magazin főszerkesztője.

"Elon Musk világűrt elérő vakmerő vállalkozása közvetlen összeköttetésben van az első év emberével, Charles Lindbergh-gel, akit a szerkesztők 1927-ben választottak meg, hogy megemlékezzenek az Atlanti-óceán első szóló átrepüléséről" - tette hozzá.

A Time szerint az év embere olyasvalakit testesít meg, aki "a leginkább hatással volt a hírekre, az életünkre akár jó, akár rossz irányban".

Musk régóta uralja a szalagcímeket, a Twitteren 66 millió követője van. Házigazdája volt a Saturday Night Live népszerű amerikai televíziós műsornak, kriptovalutákról, részvényekről ír rendszeresen üzeneteket, befolyásolva ezzel árfolyamukat. Egyes üzenetei a múltban magukra vonták a felügyelő hatóság figyelmét is.

Kizzmekia Corbett és Barney Graham amerikai virológus-immunológusok, Karikó Katalin biokémikus és Drew Weissman amerikai orvos-tudós egyedülálló fontosságú áttörést értek el, amely lehetővé tette a Covid-19 elleni vakcinák elkészítését. Bemutattak egy innovatív és nagyon hatékony, mRNS-alapú vakcinát, amely hatással lehet egészségünkre, jólétünkre jóval a világjárvány után is. Az általuk fejlesztett oltóanyagok új ösvényt jelentenek a járványból kivezető úton, és egy új megközelítést is a jövőbeni járványok legyőzéséhez. 

Az oltóanyaggyártók már tesztelik az mRNS-alapú vakcinákat az influenza ellen, amelyek jóval hatékonyabbak és biztonságosabbak lehetnek és könnyebb lesz előállítani őket - olvasható a magazin honlapján.

Forrás: Time Facebook oldala

A Time magazin Olivia Rodrigo popénekest, színésznőt választotta az év előadójának, Simone Biles amerikai tornászt az év sportolójának.

Tavaly Joe Biden amerikai elnököt és Kamala Harris alelnököt választották az év emberévé, korábban Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője és Jeff Bezos, az Amazon alapítója is megkapta a megtisztelő címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában