Zöld terület

2021.12.04. 16:16

Bús Balázs: Karácsonyék a Mocsárosdűlőn képzelnek el ingatlanfejlesztést

Karácsony Gergelyék a III. kerületi Mocsárosdűlő területéről leválasztottak egy 268 ezer négyzetméteres részt, erre úgy tekintenek, mintha nem lenne a Mocsárosdűlő része és ott beépítési lehetőséget, lakóparképítést, ingatlanfejlesztést képzelnek el – mondta Bús Balázs, a Fidesz kerületi önkormányzati képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

A képviselő felidézte, tavasszal a főpolgármester nagy kampányt folytatott Szabó Tímeával (Párbeszéd) egyetemben, hogy ők megvédik a Mocsárosdűlőt. Megvédték-e bármitől is Karácsony Gergelyék a Mocsárosdűlőt? – tette fel a kérdést a kormánypárti politikus, majd rámutatott: „ők arról beszéltek, hogy 650 ezer négyzetmétert zöld területté minősítettek át, védtek meg”.

Bús Balázs kijelentette, valójában nem lépték meg, hisz jelenleg is zöld terület ez a 650 ezer négyzetméter, és korábban senki nem akart ide semmit építeni, se Tarlós István volt főpolgármester, sem a korábbi főpolgármester idejéből nem emlékszik arra, hogy itt beépítési szándék lett volna. „Tehát az, amiről ők azt mondják, hogy ők megvédték, az nem igaz” – szögezte le a fideszes önkormányzati képviselő.

Ellenben arról hallgatnak, hogy leválasztották azt a 268 ezer négyzetméteres részt a Mocsárosdűlő területéről – emelte ki a politikus.

Hozzátette, a múlt héten a Fidesz III. kerületi képviselőcsoportja olyan javaslatot nyújtott be a kerületi önkormányzathoz, amely azt kezdeményezte, hogy a fővárosi és a kerületi szabályozásban ez a terület is legyen zöld terület, hasonlóképp, ahogy a 650 ezer négyzetméter esetében Karácsony Gergelyék elképzelték. A javaslatot azonban a baloldali koalíció levette a napirendről, tárgyalni sem volt hajlandó.

Bús Balázs kiemelte: „mi azt szeretnénk, hogy az egész Mocsárosdűlő továbbra is zöld maradjon, zöld területként óvjuk meg, és nem akarunk itt semmilyen lakópark- és ingatlanfejlesztést”.

Közölte: ezért folytatják a Mocsárosdűlő megvédése érdekében májusban indított petíciót, valamint újra be fogják nyújtani a javaslatot a kerületi önkormányzat testületi ülésére, hogy ezt a területet zöld területté sorolják át.

Borítóképünkön Bús Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában