Ország-világ

2021.11.10. 06:45

Városháza-gate: megszólalt Gansperger Gyula

Az üzletember jellegzetes hanghordozása egyértelműen azonosítható a közzétett felvételen: Gansperger Gyula részese volt az Anonymus által bemutatott leleplező anyagnak, amely a Városháza eladásának tervét teszi megkérdőjelezhetetlenné.

Budapest, 1999. július 29. Gansperger Gyula, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a társaság első félévi eredményeiről és második félévi terveiről a szervezet székházában.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Több mint egytucatnyi próbálkozás után a Magyar Nemzet tegnap elérte Gansperger Gyula egykori Wallis-vezért, aki nem cáfolta, hogy ő szerepel az Anonymus által minap közzétett hangfelvételen, amelyen egy férfi arról beszél, hogy milyen korrupciós eljárással tett szert egy 7400 négyzetméteres fővárosi ingatlanra.

„Egyébként nem is érdekli magukat, hogy én vagyok-e a felvételen vagy sem, hiszen már előtte megírták. Megfürdettek a mocsokban”

méltatlankodott az üzletember a lapnak. Figyelemre méltó, hogy Gansperger a Magyar Nemzetet szidalmazta, holott először az Index számolt be az ügyről, s Ganspergert is az internetes lapban említették először név szerint, kikövetkeztetve, hogy jellegzetes hanghordozása, illetve a céges háttere alapján ő beszélhet a hangfelvételen. Hétfőn számos alkalommal keresték Gansperger Gyulát, aki, bár egyszer felvette a telefont, bele sem szólt a készülékbe.

Az ugyanakkor a lap Ganspergerrel folytatott telefonbeszélgetéséből is megállapítható, hogy az üzletember hangja egyértelműen azonosítható a felvételen beszélő férfiéval.

Anonymus szerint a felvételen megemlített ingatlan megegyezik azzal a nagytétényi telekkel, amelynek jelenlegi birtokosa a Gansperger tulajdonában álló Grébics Zrt. A főváros honlapján közzétett adatok szerint a cég bruttó 101,6 millió forintért vásárolta meg a telket. A hangfelvételen beszélő férfi arról számolt be, hogy több millió forintot fizetett Berki Zsoltnak, hogy az övé lehessen a XXII. kerületi telek. A nagytétényi ingatlan magánkézbe átjátszásában központi szerepet játszó Berki Zsolt az egyik kulcsfigurája a Városháza tervezett eladása körül kirobbant botránynak is, hiszen a Northern Rock Kft. tulajdonosának szignója szerepel azon a szerződésen, amellyel egy ingatlanirodát bíztak meg a műemlék épületegyüttes értékesítésével. Gansperger Gyuláról érdemes tudni, hogy a Fidesz környékéről indult, ám már az ezredfordulón a baloldallal mozgott együtt, s például ő váltotta Bajnai Gordon egykori szocialista miniszterelnököt a már említett Wallis élén.

Borítókép: Gansperger Gyula még az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatójaként egy sajtótájékoztatón, 1999-ben (fotó: MTI/Soós Lajos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában