Ország-világ

2021.11.11. 08:14

Orbán Viktor: tovább erősödik a lengyel–magyar szövetség

Orbán Viktor miniszterelnök lengyel kollégájának, Mateusz Morawieckinek írt levelében fejezte ki jókívánságait a lengyel nemzeti függetlenség napja alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

Katowice, 2021. június 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (j) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökeinek csúcsértekezletén tartott sajtótájékoztatón Katowicében 2021. június 30-án. A találkozón Magyarország átveszi a V4 soros elnökségét. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotós: Fischer Zoltán

„Az Önök nemzeti ünnepe tisztelgés a bátor hazafiak, a függetlenségért küzdő lengyel nép előtt. Lengyelország nemzete összefogásával százhuszonhárom év után tért vissza a világ térképére, és vett részt önálló államként Európa sorsának alakításában. Örömömre szolgál, hogy a XX. századi lengyel függetlenség kivívásához Magyarország is hozzá tudott járulni” – írta Orbán Viktor.

Hozzátette: az azóta eltelt időben Magyarország és Lengyelország szövetsége tovább erősödött, és készen áll napjaink kihívásainak közös megválaszolására az országaink szuverenitását és hagyományos értékeinket megkérdőjelező ideológiákkal szemben.

Orbán Viktor ünnepi levele végén biztosította Mateusz Morawieckit, hogy a lengyelek továbbra is számíthatnak Magyarország elkötelezettségére a közös célok elérése érdekében.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (j) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökeinek csúcsértekezletén tartott sajtótájékoztatón Katowicében, 2021. június 30-án

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában