Ország-világ

2021.11.19. 16:43

Helyretette a Bors a mellébeszélő Jakab Pétert

Bizonyítékok vannak arra, hogy Jakab Péter és a kamulakás tulajdonosa régi jó barátok. A Jobbik elnöke lebukott, hogyan csal az Országgyűlés által neki bérelt lakással. Bár azt nyilatkozta, hogy nem ismeri a tulajt, kiderült, hogy hazudik.

Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Mint ismeretes, a Jobbik két vezető politikusa kereste meg a Bors szerkesztőségét leleplező dokumentumokkal arról, hogy a pártelnök hogyan csal az Országgyűlés által neki bérelt lakással. Csak látszólag bérli, kiadták egy harmadik személynek, hogy dupla pénzt vágjanak zsebre – olvasható a Borsonline cikkében.

Jakab Péter ezután nyilatkozatban tagadta, hogy egyáltalán ismerné a kamulakás bérbeadóját.

Szó szerint ezt mondta a Blikknek:

A lakás tulajdonosa nem ismerősöm, tudtommal budapesti lakos.

Fotó: Bors

A Bors újságírói ezután lekérték annak a lakásnak a tulajdoni lapját, amelyet Budapesten, a XI. kerületben, a Fraknó utcában bérel az Országgyűlés Hivatala évi közel 3 millió forintért.

Fotó: Bors

A hivatalos dokumentum szerint a lakás tulajdonosa K. Emese, aki Miskolcon az Eper utcában lakik. Márpedig az Eper utca alig 3 percre van Jakab Péter miskolci otthonától.

A Bors munkatársai a helyszínen is ellenőrizték mindezt, bárki elsétálhat 2-3 perc alatt Jakab Pétertől a lakás tulajdonosának otthonáig.

Hogy a Jobbik elnöke és a kamulakás tulajdonosa, valamint családjaik régi jó barátok, azt Facebook-bejegyzések, fotók, posztok tucatjai is bizonyítják. Ezeket a dokumentumokat a Bors munkatársai lementették és ügyvédi letétbe helyezték, ha a perrel fenyegetőző Jakab Péter továbbra is hazudik.

Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa azt írta Facebook-oldalán, hogy a lakhatási támogatással való csalás bevett dolog a Jobbikban.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítóképünkön Jakab Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában