Ország-világ

2021.11.13. 10:53

Hallgat a baloldal

A főpolgármester szerint nincs ügy, de egy fegyelmit azért már kiosztott.

A Városháza-gate új fejleményeire számos olyan baloldali politikust próbált reagáltatni a Mediaworks-Hírcentrum, akik korábban nyilatkoztak az ügy kapcsán, ám most senkit sem sikerült elérniük Kiss Ambrus, Gy. ­Németh Erzsébet, Tüttő Kata, Kerpel-Fronius Gábor, Niedermüller Péter, Németh Angéla és Gajda Péter közül. Megszólalni egyedül a zuglói önkormányzatot irányító MSZP-s Horváth Csaba volt hajlandó, ám ő is csak a baloldali fővárosi vezetés többszörösen megcáfolt érveit ismételgette. Szerinte ugyanis az Anonymus által közzétett hangfelvételen Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója nem utal arra, hogy a fővárosnak lennének eladási tervei a Városházára vonatkozólag.

A Media­works Hírcentruma kérdésére úgy vélte, hogy amikor Barts megemlítette az értékesítés lehetőségét, akkor csak a tavaly novemberi tanulmánynak a városvezetés által már kezdettől fogva elutasított opciójára hivatkozott. Ám a 2021. májusi felvételen a vagyonkezelő vezetője aktuális dologként beszélt arról, hogy a főpolgármesteri hivatalnak tetszik az épületegyüttes jelentős részének értékesítését is magában foglaló ötlet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában