felszólítás

2021.11.10. 15:24

Fővárosi Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely indítson vizsgálatot a Városháza-ügyben!

A Fidesz-KDNP fővárosi szervezete vizsgálatot követel a főpolgármestertől a Városháza épületének állítólagos eladásával kapcsolatban.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta,

az elmúlt napokban egyre több hangfelvétel és dokumentum lát napvilágot a Városháza eladásával kapcsolatban, eközben Karácsony Gergely főpolgármester hol tagad, hol pedig ellentmond önmagának.

A politikus azt kéri a városvezetőtől, hogy indítson vizsgálatot az ügyben, és adjon választ arra, hogy valóban készült-e tanulmány az épület értékesítéséről, ha igen, arról ki tudott, és ki vizsgálta meg a tanulmányban leírtakat.

Ezen kívül Karácsony Gergelytől választ várnak arra is, hogy a fővárosi vagyonkezelő igazgatóját, Barts Balázst ki hatalmazta fel, hogy arról a dokumentumról egyeztessen piaci szereplőkkel. Választ várnak arra is, „ki az a Berki Zsolt, és milyen jogon egyeztet vele a fővárosi vagyonkezelő igazgatója”.

Szeretnének választ kapni arra is, hogy Berki Zsolt magánszemélyként milyen jogalapon vesz fel megbízási díjat egy fővárosi vagyonkezelő által nyílt pályázaton értékesített telek eladása után.

Láng Zsolt a sajtótájékoztatón szó szerint idézte a vagyonkezelő igazgatóját, aki állítólag azt mondta, hogy a Városháza park megújítását követően 2024-ben – az önkormányzati választás után – a területet „szétcseszik és helyére épületet építenek”.

A kormánypárti politikus úgy látja, hogy Karácsony Gergelynek haladéktalanul ki kell vizsgálnia ezt az ügyet. Ha nem rendel el vizsgálatot, akkor nagyon gyanús a viselkedése – tette hozzá.

Kitért arra, hogy Karácsony Gergely elmondása szerint kabinetülésen megtárgyalták azt a tanulmányt, amelyben benne volt a városháza eladásának terve, csak azt Karácsonyék nem támogatták. Láng Zsolt azt mondta, ezek után nem tudja elképzelni, hogy a főpolgármester nem tudott erről.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője közölte, a baloldalnak nagy gyakorlata van abban, hogy ha anyagilag megszorul, akkor adót emel és megszabadul vagyontárgyaitól.

„Karácsony Gergely már nem kontrollálja a folyamatokat, Budapest két éve sodródik, Karácsony már nem vezetője a fővárosnak, csak egy szereplője a közéletnek” – fogalmazott Láng Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában