váratlan helyzet

2021.11.02. 15:31

A sűrű köd miatt több tucat járatot nem indítottak és nem fogadtak a moszkvai repülőtereken

A sűrű köd miatt száznál több járat nem tudott útnak indulni kedden a moszkvai repülőterekről, és több mint hetven, oda tartó járatot irányítottak át más városok légikikötőibe – közölték orosz hírügynökségek a légiforgalmi hatóságokra hivatkozva.

A rossz látási viszonyok miatt a seremetyjevói, a domogyedovói és a vnukovói repülőtéren is voltak komoly forgalmi fennakadások. Az induló járatok több órán át vesztegeltek, az érkező gépeket pedig más orosz városok, így Szentpétervár és Nyizsnyij Novgorod repülőtereire irányították át, de voltak olyan gépek, amelyek csak a lett fővárosban, Rigában tudtak leszállni.

Helyszíni jelentések szerint keddre virradóra sűrű köd ereszkedett az orosz fővárosra, és csak a kora délutáni órákra oszlott fel. A seremetyjevói nemzetközi repülőtéren például csak helyi idő szerint délután egy óra körül indult újra a légi forgalom.

A meteorológiai szolgálat magyarázata szerint a természetes légköri jelenséget a levegő hírtelen lehűlése okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában