Ország-világ

2021.10.11. 08:26

Varga Judit: a 2022-es kampány Brüsszelben is kezdetét vette

Az igazságügyi miniszter szerint szuverenitási kérdésben azonos a magyar és a lengyel álláspont.

Reményét fejezte ki az igazságügyi miniszter a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent interjújában, hogy valódi szakmai vitában tárgyalja az Európai Unió Bírósága a jogállamisági rendelettel kapcsolatos magyar és lengyel keresetet.

Varga Judit az interjúban megkérdőjelezte az EP-testület szakmaiságát és pártatlanságát, majd a 2022-es magyarországi választásra utalva hozzátette, hogy a kampány már Brüsszelben is kezdetét vette.

Varga Judit annak alkalmával nyilatkozott, hogy a bíróság hétfőn kezdi meg a beadvány megvitatását.

A miniszter azt mondta, naivitás volna azt gondolni, hogy Brüsszel nem helyezi majd nyomás alá a bírákat, miként az eljárás felgyorsítását is sikerült elérnie.

Varga Judit bírálta az Európai Parlament bevándorláspárti többségét is, amelynek „csak az a fontos, hogy megvonják az uniós forrásokat, így beavatkozva a jövő évi választásokba”.

Varga Judit abszurdnak nevezte az Európai Bizottság azon felvetését, hogy már októberben, a bírósági döntés előtt induljanak jogállamisági eljárások.

Ezzel Brüsszel nemcsak a kormányfők egyezségét rúgná fel, a saját ígéretét is megszegné. De „hozzászoktunk már sajnos ezekhez a politikailag motivált koncepciós eljárásokhoz” – tette hozzá.

„Arra ugyanakkor nem számítottunk, hogy az uniós intézmények akár egymásra is ilyen agresszív nyomást helyeznek”, amivel megrendítik az európai együttműködésbe vetett bizalmat – mondta Varga Judit. Hozzátette:

a kormány felkészült minden eshetőségre.

Az Európai Parlament állampolgári bizottságának (LIBE) budapesti látogatása kapcsán a miniszter kifogásolta, hogy a „LIBE-turisták” kevesebb, mint egy órát szántak a kormány álláspontjának megismerésére.

„De ha már így alakult, úgy gondoltuk, hogy megajándékozzuk őket egy könyvvel, amely a Magyarország ellen indított nemtelen támadásokat és a balliberális percepciókat bontja szét darabjaira és cáfolja meg jogi érvekkel alátámasztva. Ki tudja, hátha valaki legalább hazafelé a repülőn megvilágosodott belőle” – tette hozzá.

„A bevándorláspárti baloldal egyre erőteljesebb nyomást helyez majd ránk a következő időszakban, és ha kell, a magyar emberek kárára próbálja majd a kormányt térdre kényszeríteni. Van azonban egy rossz hírünk: a magyar érdekeket és értékeket mindig megvédjük”

– mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában