A szülőket kihagyták a döntésből

2021.10.15. 10:49

Nem tart halloweent az iskola, mert a fekete diákok nem akartak részt venni rajta

A méltányossággal és a befogadással kapcsolatos aggodalmaik miatt lemondta a halloweent egy seattle-i iskola vezetése, mivel a fekete fiúk nem akartak részt venni a programokon.

Egy seattle-i általános iskolában azok után mondták le a halloween alkalmából rendezett programokat, hogy a fekete fiú diákok egy része kijelentette, nem fognak ünnepelni, mert a színes diákokat hátrányosan megkülönböztetik az ünneplés során – írja a V4NA Hírügynökség.

Az iskola október 8-án egy hírlevélben közölte a hírt a diákok szüleivel. „Olyan iskolaként, amely kiemelt fontosságúnak tartja a méltányosságot, elhatárolódunk a hagyományosan minden évben megrendezett tökparádé rendezvénytől, és arra kérjük a diákokat, hogy ne viseljenek jelmezt az iskolában”, áll a levélben.

Az iskola szerint a döntés célja, hogy tiszteletet mutasson minden, az iskolába járó gyermek irányába.

Mint írják, a halloweeni esemény olyan helyzetet teremt, amely során egyes diákokat kirekesztenek a hitük, anyagi helyzetük vagy élettapasztalataik miatt. A jelmezes bulik gyakran sok gyerek számára kellemetlenek, mivel elvonja a diákok és a tanárok figyelmét is a tanulásról. A nagy események zajosak, és sokszor tömegek gyűlnek össze ünnepelni. Néhány diák élvezi ezt a szituációt, de mások érzékszerveit zavarhatja a hangazavar és a tömeg,

kirekesztettnek érzik magukat, és ezzel kell megküzdeniük, ami kényelmetlen és idegesítő a gyermekek számára.

A Halloween helyett a diákok befogadóbb őszi rendezvényeken vehetnek részt. Ennek érdekében az iskola szervez egy, az őszről szóló tematikus tanulmányi egységet. A hírlevél szerint a gyermekek megtekinthetik az őszről készült műalkotásokat, és

megoszthatják az érzéseiket az évszakkal kapcsolatban.

A levél végén megköszönik a szülők támogatását, annak ellenére, hogy ők nem játszottak szerepet a döntéshozatal folyamatában, és nem is konzultált velük senki az iskola vezetőségéből. Végül pedig arra kérik a szülőket, hogy csatlakozzanak a faji méltányossággal foglalkozó bizottsághoz, amely a halloweeni programok törlését is kezdeményezte.

A Seattle Public Schools szóvivője szerint a döntést az iskola faji méltányossági csoportja hozta meg többéves vita után.

„Legalább öt éve folyamatosan viták folynak az iskolai tökparádéról. Az iskola Racial Eguity Team szeptemberben ismét felvetette a témát, és a tagok megtették a szokásos ajánlásaikat”

– nyilatkozta a szóvivő, akinek állítása szerint más seattle-i iskolák is lemondták a halloween ünnepségeket a közelmúltban, mivel a fekete diákok nem akarják ünnepelni ezt az eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában