tisztelet a magyaroknak

2021.10.23. 18:04

Amerikai külügy: a szabadságuk védelméért Budapesten harcoló bátor férfiakra és nőkre emlékezünk

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma is megemlékezett az 1956-os magyar forradalomról.

Az 1956-os magyar forradalom hatvanötödik évfordulóján azokra a bátor férfiakra és nőkre emlékezünk, akik szabadságuk védelméért harcoltak Budapest utcáin – írta szombati közleményében Ned Price, az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője.

„A szabadság iránti szenvedélyük 1989-ben realizálódott, amikor Magyarország a demokratikus utat választotta. A mostani évfordulót partnerünkkel és NATO-szövetségesünkkel együtt ünnepeljük”

- fogalmazott a szóvivő.

Ned Price közleményében arról is írt: a forradalom után hazájukból menekülő, az Egyesült Államokban új életet kezdő magyarok hozzájárultak Amerika gyarapodásához. „Ezek a magyar amerikaiak, és sokan előttük, illetve azóta is, megerősítették a két nemzet közötti kapcsolatokat” – tette hozzá.

Price írásában megemlítette, hogy idén ünneplik a Magyarország és az Egyesült Államok közötti diplomáciai kapcsolatok századik évfordulóját.

„Az 1956-os forradalomhoz hasonló pillanatok tisztaságukkal és hatásukkal tűnnek ki. Az 1956-os forradalmárok még mindig inspirálják azokat, akik értékesnek tartják a szabadságot”

- zárta közleményét a külügyminisztérium szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában