Ország-világ

2021.09.20. 08:17

Sebastian Kurz védelmébe vette Magyarországot és Lengyelországot

Az osztrák kancellár méltányosabb hozzáállást szorgalmaz Magyarország és Lengyelország tekintetében az uniós jogállamisági vitában.

Sebastian Kurz osztrák kancellár védelmébe vette Magyarországot és Lengyelországot az uniós jogállamisági vitában.

„Helytelen, hogy mindig csak Magyarországról és Lengyelországról beszélünk”

– jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár a német Funke Médiacsoportnak és a francia Ouest-France napilapnak az osztrák online média – mások mellett a Die Presse, a Der Standard, az orf.at és az oe24 – vasárnapi beszámolói szerint.

Az osztrák kancellár méltányosabb hozzáállást szorgalmaz Magyarország és Lengyelország tekintetében az uniós jogállamisági vitában. Úgy véli, a jogállamiság és az európai alapértékek megtartása döntő fontosságú az Európai Unió fennmaradása érdekében, de ezek minden államra egyformán érvényesek.

Kurz az elmúlt években többször bírálta az Európai Uniót különböző témakörökben.

Többek között szóvá tette a tagállamok kettős mércével való megítélését. Egy 2019-es – a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott – interjúban a „helyenként meglévő nyugati arroganciáról” beszélt a kelet-európaiakkal szemben. „Európa-ellenes gondolkodásmód” nemcsak Kelet-Európában, hanem Nyugaton is előfordul – mondta akkor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában