Ország-világ

2021.09.20. 09:44

Lövöldözés volt egy oroszországi egyetemen, többen meghaltak (videó)

Voltak, akik az ablakon kiugrálva próbáltak menekülni.

6655245 20.09.2021 Students jump from windows of Perm State National Research University during a shooting, in Perm, Russia. According to preliminary information Some people were killed and others injured during a shooting at the Perm State National Research University. Alexey Romanov / Sputnik (Photo by Alexey Romanov / Sputnik / Sputnik via AFP)

Forrás: Sputnik/AFP

Fotó: Alexey Romanov

Egy fegyveres tüzet nyitott a Permi Állami Egyetemen – közölte az Interfax hírügynökség.

Az incidensnek halottai vannak, az RT hírportál szerint

legalább 8 ember életét vesztette, további 19 pedig megsebesült.

A tanárok és a diákok bezárkóztak az előadótermekben vagy megpróbáltak elmenekülni. Többen kiugráltak az ablakokon, ahogy ez az alábbi videón is látszik:

A támadó, a 18 éves Timur Bekmanszurov az elfogása közben halálos sebet kapott. Bekmanszurov sajtóértesülések szerint a közösségi médiában

hátrahagyott üzenetében bevallotta, hogy már régóta készült a támadásra, először a régi iskolája, aztán egy bevásárlóközpont, majd egy pályaudvar ellen. Mint írta, mindegy volt neki, csak forgalmas helyről legyen szó.

Közölte, hogy tette nem terrorcselekmény, nem áll kapcsolatban terrorszervezettel, nem vallásos és nem politizál. Azt állította, hogy a tervéről senki más sem tudott.

Az elkövető részletesen leírta, hogyan szerezte be a fegyvertartási engedélyt. Közölte, hogy tudta, mit kell válaszolnia a pszichológus kérdéseire, és hogy könnyen letette a fegyverbiztonsági vizsgát. A májusi kazanyi iskolai ámokfutást követően a biztonságos fegyvertartást ismételten ellenőrizték nála.

Az SZK gyilkosság címen eljárást indított.

Oroszországban az elmúlt években több iskolai merénylet történt, illetve a hatóságok lelepleztek több iskolai merényletkísérletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában