tragédia

2021.08.02. 14:34

Több százra emelkedett a közép-kínai áradások áldozatainak száma

Az áradások a legtöbb áldozatot a tartomány székhelyén, Csengcsouban követelték, ahol 292 elhunytat és 47 eltűntet tartanak számon.

Több százra emelkedett a közép-kínai Honan tartományt sújtó, súlyos áradások áldozatainak száma hétfőre – számolt be a kínai sajtó a helyi hatóságok hétfői közlésére hivatkozva.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint Honanban hétfő délig 302 ember veszített életét a tartományban július közepén zajló áradások miatt. A mentőcsapatok még mindig mintegy ötven eltűntet keresnek.

Az áradások a legtöbb áldozatot a tartomány székhelyén, Csengcsouban követelték, ahol 292 elhunytat és 47 eltűntet tartanak számon. Csengcsouban július 20-án rekordmennyiségű eső esett, folyókká változtatva az utcákat, és elárasztva a város egyik metróvonalát.

A helyi hatóságok múlt pénteki közlése szerint az áradások Honanban közel 14 millió embert érintettek közvetlenül. A tartományban összesen csaknem másfél millió ember kényszerült elhagyni otthonát, 18 ezer ház omlott össze és több mint 46 ezer rongálódott meg. Az áradások mintegy 527 ezer hektárnyi mezőgazdasági területet tettek tönkre, a közvetlen gazdasági kárt pedig 90,9 milliárd jüanra (14 milliárd dollárra) becsülik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában