sajtótájékoztató

2021.08.24. 13:25

Szanyi Tibor: az ISZOMM igényt tart minden baloldali szavazatra

Az úgynevezett ellenzéki összefogáson belüli vitáknak az az oka, hogy az abban részt vevő pártok nincsenek azonos platformon.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) igényt tart minden baloldali szavazatra – jelentette ki a párt miniszterelnök-jelöltje kedden Budapesten.

Szanyi Tibor azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyen bemutatták Szöllősi Istvánnét, az ISZOMM Budapest 3. számú választókerületi (II., XII. kerület) jelöltjét és Dorogi Gyulát, a párt Pest megye 8. számú (Szigetszentmiklós) országgyűlési választókerületi jelöltjét; utóbbi egyben az Eredeti Ellenzék Egyesület (EEE) elnöke.

Szanyi Tibor úgy fogalmazott, hogy „azok a pártok, akiknél baloldali szavazók vannak, ők bitorolják a mi szavazatainkat”.

Hozzátette: minden baloldali politikust várnak a soraikba.

Úgy vélekedett: az úgynevezett ellenzéki összefogáson belüli vitáknak az az oka, hogy az abban részt vevő pártok nincsenek azonos platformon. Márpedig előválasztást az azonos platformon elhelyezkedő erők között szokás rendezni.

Ezzel szemben az ISZOMM pont arra büszke, hogy egy nagyon világos baloldali elkötelezettségű programmal rendelkezik – mondta.

Közölte: az ISZOMM szeptember 11-én Budapesten megrendezi a Munkás büszkeség napját. Ezen ismertetik a párt Kádár János-tervét, vagyis „a szociális felemelkedés programját”.

Szöllősi Istvánné felszólította a „magukat ellenzékinek tartó” pártokat, hogy nyilvánosan szakítsanak meg minden kapcsolatot a Jobbikkal, amely „2010 óta kollaborál a Fidesszel”. Pillanatnyi előnyökért nem kötünk alkut és szövetséget „a nácikkal” – fogalmazott.

Dorogi Gyula azt hangsúlyozta: számára vérlázító, hogy az ellenzéki összefogás pártjai baloldalinak nevezik magukat, mert egy olyan koalíció, ami „a nácikat” a sorai között tudja, nem lehet baloldali.

Székely Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke közölte, hogy már több mint 250 ezren írták alá a 250 ezer forintos minimálbérért, az 50 ezer forintos családi pótlék bevezetéséért és az 50 ezer forintos nyugdíjemelésért indított petíciójukat.

Ezekre az intézkedésekre annál is inkább szükség van, mert az emberek nagy része, a kistelepülésen élők többsége nyomorban él – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában