Ország-világ

2021.07.13. 22:46

Kásler Miklós: szerdán születhet döntés a harmadik oltásról

Az emberi erőforrások minisztere felhívta rá a figyelmet, hogy a delta variáns lényegesen veszélyesebb a korábbiaknál.

Budapest, 2021. július 1. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere az Országos Onkológiai Intézet felújított mellkassebészeti klinikájának átadása elõtt tartott sajtótájékoztatón 2021. július 1-jén. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

– Reális számítások szerint Magyarországon is elindul majd a negyedik hullám – írja a Magyar Nemzet Kásler Miklósnak a Spirit FM-nek adott nyilatkozatában elmondottak alapján. Az emberi erőforrások minisztere szerint a járványügyi adatok nagy része biztató, de az kevésbé, hogy a reprodukciós tényező közelít az egyhez, illetve esetleg az egyet át is lépheti.

– Ezek figyelmeztető jelek – vélekedett az emberi erőforrások minisztere, és hozzátette, hogy a delta variáns lényegesen agresszívebb, mint a korábbi brit mutáció, ami pedig az eredeti koronavírusnál volt agresszívebb.

– 12 perc elég egy légtérben a fertőzött beteggel, hogy elkapja valaki a fertőzést. Ez rendkívül gyors

– fogalmazott Kásler Miklós.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy hat hónap után ajánlaná a harmadik oltást elsőként a hatvan év felettiek, majd a hatvan év alattiak számára, és harmadik – vagy egydózisú oltás esetén második – oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérő vakcinát javasolna, ami azt jelenti, hogy aki elsőnek például Pfizer-vakcinát kapott, az most kapjon majd valami mást, így ugyanis lökésszerűen lehet növelni a védettséget.

Kásler Miklós ismertette, hogy a szerdai kormányülés után már konkrétumokról lehet majd beszélni ebben a kérdésben, méghozzá nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva.

– Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Borítókép: Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet felújított mellkassebészeti klinikájának átadásán 2021. július 1-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában