Ország-világ

2021.06.22. 12:31

Varga Judit: az EU mára ideológiai viták túszává vált

Ennek ékes példája az a nemzetközi gyűlöletkeltő kampány, amely hazánk ellen indult a nemrég elfogadott pedofiltörvény miatt.

Az Európai Unió mára az ideológiai viták túszává vált – írta az igazságügyi miniszter kedden, közösségi oldalán.

Varga Judit bejegyzésében emlékeztetett arra, az európai ügyekért felelős miniszterek tanácsának keddi ülésén „utolsó pontként ismét előkerül Európa beteg, megfáradt politikai furkósbotja, a 7. cikkely szerinti eljárás”.

„A jogállamisági zsarolás-sorozat nem is lehetne aktuálisabb most, az Európai Unió Jövőjéről szóló Konferencia kezdetén, amely szintén kiemelt témája a mai napnak” – jegyezte meg, hozzátéve, az EU „mára ideológiai viták túszává vált”.

Mint írta, „ennek ékes példája az a nemzetközi gyűlöletkeltő kampány, amely hazánk ellen indult a nemrég elfogadott pedofiltörvény miatt”.

„Miközben mi a gyermekek, a szülök, a családok alapvető jogait védjük, az európai liberális gőzhenger hazugsággyára ismételten hazánk rossz hírét próbálja kelteni és nemzetközi beavatkozásért kiált” – írta.

Varga Judit szerint azért vannak ma Luxembourgban, hogy visszaverjenek „minden alaptalan támadást és megóvjuk hazánk becsületét”.

„Szomorú, hogy Európában a jog és a jogállamiság már nem a politikai cselekvés korlátját jelenti, hanem a politikai akarat és ideológiai zsarolás eszközévé vált. Mi olyan Európát akarunk, ahol a tagállamok eltérő ideológiai és kulturális nézetei miatt nem jár szankciós mechanizmus és megbélyegzés. Hiszünk abban, hogy Európa jövője a természetes közösségekből építkező erős, szuverén nemzeteken áll” – írta az igazságügyi miniszter.

Varga Judit kiemelte: „ezek azok a közös értékek, amelyeket meg kell védenünk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában