Ország-világ

2021.06.16. 08:08

Mentesítő hajójáratot indít a kormány, hogy segítse a fővárosiak közlekedését (videó)

Az állami hajózási cégen, a Maharton keresztül gondoskodnak a két partot összekötő mentesítő hajójárat elindításáról.

Ma az autósok elől is lezárják a Lánchidat a felújítás keretében. Az ezzel járó forgalomkorlátozásokat valószínűleg minden budapesti meg fogja érezni, különösen azért, mert már az elmúlt napokban, hetekben is szinte állandósultak a dugók a fővárosban – mondta közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

„Ez egy fontos közlekedési útvonal, ezért a kormány úgy döntött, hogy ezúttal is kisegíti a budapestieket, és az állami hajózási cégen, a Maharton keresztül gondoskodik a két partot összekötő mentesítő hajójárat elindításáról – ezzel is segítve a fővárosiakat a mindennapi közlekedésben.

A járat turisztikai szempontból is rendkívül előnyös, hiszen a pesti belváros és a Várnegyed hajójárattal történő összekapcsolása a főváros két legfrekventáltabb, turisták által leglátogatottabb részét hozza közel egymáshoz, a fővárosi turizmus pedig a helyi vállalkozások újraindításában óriási szerepet játszik.

A járatok hétfőtől péntekig érvényes havi vagy Budapest bérlettel ingyenesen vehetők igénybe, hétvégén, valamint a bérlettel nem rendelkezők részére pedig egységesen, utazásonként 500 Ft/főért” – tájékoztatott a kormányszóvivő.

Hozzátette: a hajójáratok reggel 7 és este 8 óra között közlekednek félóránként a folyó két partja, a Jégverem és az Akadémia utca 1. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában