Járvány

2021.05.20. 14:39

WHO: a szervezet által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen

A szervezet igazgatója szerint a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok állandó fenyegetése miatt.

A koronavírus ellen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen – közölte csütörtökön a világszervezet, mindazonáltal óva intette az európaiakat attól, hogy elővigyázatlanul tervezzék meg külföldi utazásaikat.

„Még ha javul is a járványügyi helyzet Európában, a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok – különösen az Indiából kiindult új variáns – állandó fenyegetése miatt” – jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai igazgatója.

Catherine Smallwood, az európai részleg rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője hangsúlyozta, hogy az Indiából kiindult variáns veszélyessége még nem ismert, és hogy a járványnak még messze nincs vége.

A WHO adatai szerint a Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben az utóbbi egy hónapban 60 százalékkal – 1,7 millióról 685 ezerre – csökkent az új megfertőződések száma.

„Biztató a tendencia, de továbbra is ébernek kell lennünk, mert ha újra nő a nemzetközi utasok száma, ha óvatlanul engedik meg ismét a tömegrendezvényeket, akkor ismét súlyosbodni fog a járvány” – figyelmeztetett Kluge.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában