Járvány

2021.05.16. 09:52

Vészhelyzetet hirdetett ki Trinidad és Tobago a járvány miatt

Kijárási tilalom lépett érvénybe este kilenc órától hajnali ötig, néhány alapvető szolgáltatás igénybevételének kivételével senki sem léphet az utcákra.

Vészhelyzet bevezetésére kényszerült a koronavírus-járvány miatt Trinidad és Tobago vasárnap nulla órától.

A rendelkezést Keith Rowley miniszterelnök jelentette be szombaton. A szabályok szerint kijárási tilalom lépett érvénybe este kilenc órától hajnali ötig, néhány alapvető szolgáltatás igénybevételének kivételével senki sem léphet az utcákra.

A két nagy és több kisebb szigetből álló, 1,4 millió lakosú országban az utóbbi időben jelentősen súlyosbodott a járványhelyzet, és a koronavírusos betegek kezelésére kijelölt hét kórház telítettsége elérte a válságos szintet. Egészségügyi szakemberek közlése szerint a rosszabbodásért az eredeti, vuhani koronavírusnál jóval agresszívebben fertőző brazil változat okolható, amelyet először egy venezuelai migráns esetében regisztráltak az országban. Trinidadon és Tobagón eddig 60 500 ember kapott első oltást, másodikat pedig még csak ezer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában