Ország-világ

2021.05.05. 13:48

Fidesz: bírságra van pénze a fővárosnak, mert a hanyag munkát nem tudják mellőzni

Bírságra van pénze a fővárosnak, mert a hanyag munkát nem tudják mellőzni – írta a budapesti Fidesz szerdán a Facebook-oldalán.

A bejegyzésben tudatták,

7 millió 200 ezer forintot fizetett ki a BKK (Budapest Közlekedési Központ) csak idén bírságra, pedig csak be kellett volna tartania a határidőket és a törvényeket.

Kifejtették, 3 millió 400 ezer forintos bírságot kapott a közlekedési cég, mert a védőlábbelik beszerzésekor megsértette a közbeszerzési jogszabályokat, 1 millió 100 ezer forintos bírságot szintén a közbeszerzési szabályok megsértése miatt a soremelők beszerzésekor, és ugyanebből az okból további 1 millió 200 ezer forintos bírságot.

Hozzátették, hogy a BKK-t 1 millió 400 ezer forintra büntették a műhelygépek, szerszámok beszerzésekor, az eljárás ugyanis rendkívüli mértékben elhúzódott (17 hónappal az eredményhirdetés után kötöttek csak szerződést a nyertes céggel).

A felsorolást úgy folytatták, százezer forintra bírságolták a fővárosi közlekedési vállalatot azért, mert a fogyasztói panaszokkal kapcsolatban nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el.

„És ne felejtsük el a reklámtender ügyét se! Igaz, hogy az eset tavalyi, de elképesztő pénzek úsztak el a fővárosi vezetés rossz döntése miatt! Akkor a BKK 120 millió forintos bírságot kapott, 1 milliárd forint pedig minden évben a vállalat (és emiatt minden budapesti lakos) kiesett bevétele Karácsony Gergely politikai döntése miatt. Ez öt év alatt éppen annyi pénz, mint amennyivel a Lánchíd drágább lett”

– fogalmazott a budapesti Fidesz a bejegyzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában