Ország-világ

2021.05.15. 12:18

Deák Dániel: Karácsony a megosztottságból remél politikai hasznot

Az elemző szerint a főpolgármester fél attól, hogy a megkötött alkukat felülírva végül nem ő lesz a közös kormányfő-jelölt, hanem Dobrev Klára.

„Karácsony Gergely mostani bejelentése egy gyenge másolata Joe Biden beiktatási beszédének, aki szintén a szétszakítottság érzését kívánta felerősíteni a szavazóiban” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet elemzője annak kapcsán, hogy a főpolgármester – a várakozásoknak megfelelően – szombat délelőtt bejelentkezett miniszterelnök-jelöltként az előválasztásra. A politológus hozzátette: Karácsony – hasonlóan a baloldali erőkhöz – a megosztottság érzését kívánja felerősíteni az emberekben, miközben a lakosság az elmúlt tíz évben érezte az ország fellendülését. Az elemző szerint ez is azt bizonyítja, hogy a baloldali politikusok elszakadtak az emberek valóságérzékelésétől, ugyanez tapasztalható Karácsony Gergely mostani kampányában is.

„A 99 kontra 1 nevet viselő szlogenjével lényegében visszahozza azt az irigységre és kishitűségre alapuló politikát, amit a kommunista időszakban képviseltek, és amihez Horn Gyula is előszeretettel nyúlt”

– mutatott rá Deák Dániel, hozzátéve: abban az időszakban is az osztályharcos retorika, az emberek szembeállítása volt jellemző, és az irigység kultúrájára építve politikai hasznot akarnak húzni ebből a rossz beidegződésből.

„Karácsony Gergely „újraegyesítéssel” házal, miközben a fő kampányüzenete éppen a megosztottságról szól”

– jelentette ki a politológus. Deák Dániel szerint Karácsony Gergely joggal tarthat attól, hogy a titkos tárgyalóasztaloknál megkötött alkukat felülírva

végül nem ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt, hanem Dobrev Klárát hozzák ki végül nyertesnek egy intenzív kampánnyal.

„A főpolgármester ezért próbál hasonló üzeneteket megfogalmazni, mint amit a DK” – tette hozzá az elemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában