IfYou-projekt

2021.04.02. 05:00

Mobilapplikáción is lehet csatlakozni az önkéntes szervezetekhez

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat programjában eddig több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez.

Lezárult a Máltai Szeretetszolgálat Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata program, amelynek célja egy olyan közösség kialakítása és fenntartása volt, amely lehetőséget ad a fiataloknak, hogy a középiskolai közösségi szolgálat után is folytathassák az önkéntességet. A program keretében Regionális Ifjúsági Önkéntes Központok jöttek létre Miskolcon, Győrben, Pécsett, Tatabányán, Debrecenben és Kecskeméten. A szervezetek tevékenységét a Máltai Szeretetszolgálat támogatja. A kialakult hálózat segítségével az önként vállalt munka rendszeressé és élménnyé is válhat a résztvevők számára.

A szervezők bíznak abban, hogy a projekttel sikerül népszerűsíteniük az önként vállalt szolgálatot és olyan embereket is el tudnak érni, akik később vezetőkké válhatnak az önkéntesség szervezésében. Az ennek érdekében kialakított fogadóhelyek pedig elősegítik, hogy a fiatalok pozitív tapasztalatokat szerezhessenek és később is visszatérjenek.

Az IfYou-projektre jelentkezők az elmúlt három évben egy vezetőképzési tréningen is részt vehettek, ahol a 8 és 25 év közötti gyerekek és fiatalok az önkéntesség különböző formáit ismerhették meg. A program keretében közreműködhettek segélyakciókban és kipróbálhatták magukat segítőként idősotthonokban, fogyatékossággal élők intézményeiben, művészeti és sportrendezvényeken, valamint különböző táborokban is.

Az önkénteseket fogadó intézményeket az IfYou mobilapplikáción keresztül és az ifyou.maltai.hu honlapon érhetik el az érdeklődök.

A projekt az Európai Unió támogatásával 867 millió forintból valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában