Ország-világ

2021.04.04. 08:22

KDNP: a húsvét a remény és az újjászületés ünnepe

Az élet győzedelmeskedett a halál felett és ezzel örökre megváltoztatta a világot – közölte Simicskó István.

A húsvét a remény és az újjászületés ünnepe – írta a KDNP frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek küldött közleményében.

Simicskó István azt közölte, ilyenkor a természet szépsége, a tavasz is mintha ezt a csodát tükrözné. Sajnos az életünket már több mint egy éve meghatározó járvány sok nehézséget, veszteséget és szomorúságot hozott – tette hozzá.

Közölte, úgy érezhetjük, ünnepeink nem teljesek szeretteink, hagyományaink nélkül. Nem szabad azonban, hogy a kilátástalanság és a félelem gondolata eluralkodjék rajtunk – figyelmeztetett.

A húsvét legfontosabb üzenetének azt nevezte, hogy „borúlátó időkben sem adhatjuk fel a hitünket”. Jézus kereszthalála után sokan úgy vélték, végleg elment. Feltámadása azonban egy olyan isteni csoda, „kegyelmi ajándék”, mely fényt hozott a sötétségbe – fogalmazott.

Hozzátette: az élet győzedelmeskedett a halál felett és ezzel örökre megváltoztatta a világot.

Simicskó István közleményében arra hívott fel, hogy 2021 húsvétján „engedjük a szívünkbe a reményt”, hogy bár még „rendhagyó módon érkezik hozzánk az ünnep”, de hamarosan győzni fogunk a járvány felett. Együtt sikerülni fog! – írta. Áldott húsvétot kívánva azt kérte: „bátorítsuk az elesetteket és osszuk meg ezt a remény másokkal is”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában