manőver

2021.03.23. 15:17

Hadgyakorlat kezdődött Moldovában román és amerikai csapatok bevonásával

A katonák gyakorolni fogják a nehéz körülmények között végzett lövészetet és ejtőernyős ugrásokat, valamint a szárazföldi manővereket.

Hadgyakorlat kezdődött kedden Moldovában román és amerikai csapatok bevonásával – közölte a chisinaui védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a március végéig tartó Joint Combined Exchange Training (JCET-2021) nevű manőveren a moldovai, román és amerikai különleges erők vesznek részt a moldovai hadsereg gyakorló létesítményeiben.

A minisztérium közölte azt is, hogy a hadgyakorlat célja a három ország katonái közti tapasztalatcsere. Hozzátette, hogy a katonák gyakorolni fogják a nehéz körülmények között végzett lövészetet és ejtőernyős ugrásokat, valamint a szárazföldi manővereket.

A tárca beszámolt arról is, hogy moldovai részről a Fulger (Villám) nevű különleges alakulat fog részt venni.

Moldova az alkotmányában rögzítettek szerint semleges ország, ugyanakkor egyéni partnerség keretében együttműködik a NATO-tagállamokkal.

Moldovai katonák emellett az ENSZ égisze alatt részt vesznek békefenntartói missziókban Elefántcsontparton, Libériában, Szudánban, Dél-Szudánban és Georgiában. 2003-ban a kelet-európai ország utászcsapatot küldött Irakba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában