Ország-világ

2021.03.23. 13:02

Fordulat a vakcinabotrányban, ismét cáfolták a brüsszeli állítást

Magyarországnak nem is volt lehetősége külön szerződést kötni a nyugati vakcinagyártókkal. A brüsszeli bürokraták most megpróbálják lerázni magukról a felelősséget.

Miután nyilvánosságra hozták az uniós vakcinaszerződéseket, a brüsszeli bürokrácia egyből bepróbálkozott – hívta fel a figyelmet legújabb videójában Ómolnár Miklós, írja a Magyar Nemzet. A Mediaworks bulvár és magazin üzletágának igazgatója kijelentette,

nem léteznek olyan szerződések, melyeket az uniós országok írtak alá a nyugati vakcinagyártókkal.

Ómolnár feltett kérdéseire hivatalosan is megerősítették, hogy hazánk nem szerződött egyetlen nyugati vakcinagyártóval sem. Magyarország kizárólag keleti vakcinákra szerződött, arra hivatott gyógyszer-nagykereskedő cégeken keresztül.

Ómolnár Miklós felidézte, az Európai Unióban közös beszerzésről szól a szerződés, Magyarország csak lehívhat mennyiségeket az EU által megrendelt oltóanyagból.

Hová is jutott volna Magyarország, ha kizárólag a Brüsszel által megrendelt vakcinákra támaszkodik? – tette fel a kérdést a szerkesztő. Április elsejéig 2,3 millió EU-s vakcina érkezik, Oroszországból és Kínából pedig 2,7 millió – mutatta be a pontos számokat videójában.

A Magyarországra beérkező vakcináknak közel hatvan százaléka keletről érkezett eddig

– leplezte le Ómolnár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában