Ország-világ

2021.03.26. 15:16

Előre venné a migránsokat az oltásirendben a TASZ

Kocsis Máté tette közzé annak a levélnek a tartalmát, amelyet a Társaság a Szabadságjogokért küldött el a parlamenti frakcióvezetőknek.

Kocsis Máté a Facebook-oldalán azt írta:

Levelet kaptam a TASZ nevű álcivil egylettől, melyet most nyilvánosságra hozok, mert fontos a transzparencia.

Irományukban – melyet minden parlamenti frakcióvezetőnek megküldtek – azt javasolják, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben. Ez eddig akár rendben is lenne, a levél nagy része akceptálható, jó hangvételű, de aztán a 7. oldalon kibújik a szög a zsákból. Tételesen felsorolják, hogy kiknek kellene szerintük elsőbbséget (elsőbbséget!) adni az oltásoknál.

Lássuk, mit rejtettek a listába:

- egészségügyi dolgozók

- a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitettek

- (...)

- migránsok(!)

- (...)

Szóval. Nem elég nekünk, hogy néhány szerencsétlen brüsszeli bürokrata elszúrja a uniós vakcina-beszerzéseket, nem elég nekünk, hogy emiatt nem érkezik elegendő oltóanyag, de a járvány kellős közepén még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről. Az a javaslatuk, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben.

Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg? Migránsoknak segély, lakhatás, szavazati jog, most meg soron kívüli vakcina. Még valamit esetleg?

Szerintem ez, a mostani helyzetben nem szolidaritás, hanem provokáció – fejezte be bejegyzését Kocsis.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában