bűncselekmény

2021.02.25. 16:54

Vádat emeltek egy emberkereskedelemmel foglalkozó szervezet tagjai ellen

A szervezet tagjai tevékenységükkel csaknem hatszázmillió forintot kerestek.

Nőket prostituáltként dolgoztató szervezet 16 tagja ellen emeltek vádat emberkereskedelem miatt – közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Szabó Ferenc főügyész azt írta, a vádirat szerint a 2013 és 2019 között működő kiterjedt hálózatot két nő irányította, a többiek hozzátartozóik vagy ismerőseik voltak. A szervezet rendszeresen hálózott be különböző módszerekkel – hamis ígéretekkel, fenyegetéssel – nőket, akiket Németországba vittek. A legtöbbször hely- és nyelvismerettel nem rendelkező nőkkel bérelt ingatlanokban prostitúciós tevékenységet végeztettek.

Az ügyfelektől a szolgáltatásokért kapott összegek legnagyobbrészt a szervezet tagjaihoz kerültek. A kizsákmányolt nőknek a pénzből vagy csak elenyésző részt, vagy semmit nem adtak.

A nőket „egyszerű értéktárgyként adták-vették” egymás között is a szervezet tagjai. A lelkileg már kiégett sértetteket hazaszállították és kitették a családjuknál. Emellett megállapodás alapján is foglalkoztattak önszántukból prostitúciós tevékenységet folytató nőket – írták.

A szervezet tagjai tevékenységükkel csaknem hatszázmillió forintot kerestek. Az elkövetők családjai a házkörüli munkák ellátására elesett embereket vettek magukhoz, akiket kizsigerelve dolgoztattak, gyakran egyéb jövedelmeiket is elvéve.

A főügyészség többrendbeli minősített emberkereskedelem, kényszermunka és minősített kerítés bűntette miatt emelt vádat – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában