Ország-világ

2021.02.09. 22:18

Gulyás Márton továbbra is engedély nélkül használja a HírTV felvételeit

A Partizán oldala hemzseg a nem jogtiszta tévéfelvételektől, Gulyás Márton és csapata gátlás nélkül használja fel a HírTV, az MTVA, a TV2 és más társaságok anyagait.

Szinte minden műsorában engedély nélküli felvételeket használ Gulyás Márton – olvasható a Hírtv oldalán. A Partizán nevű YouTube-csatorna műsorvezetője számos videóban, így a Verebes Istvánnal készült interjúban, a Simicskáról készült portréban, a Schmidt Máriáról szóló filmben és más produkciókban is a HírTV tulajdonában lévő képeket vetített le, amelyekhez nem kért engedélyt. Gulyás a Szabadfogás, a Bayer show, és a HírTV híradójának felvételeit is jogtalanul játszotta be műsoraiban.

Az ismert baloldali aktivista korábban a Jeszenszky Zsolttal készült interjúban az egykori EchoTV (jogutódja a HírTV) felvételeit vetítette le, amihez nem kért engedélyt.

A Hírtv hozzáteszi:

a Partizán oldala egyébként hemzseg a nem jogtiszta tévéfelvételektől, Gulyás Márton és csapata gátlás nélkül használja fel a HírTV, az MTVA, a TV2 és más társaságok anyagait.

Jogi szakvélemények szerint ezeknek a felvételeknek a bejátszása akkor is jogsértő, ha Gulyás feltünteti a forrást. A videók felhasználásához ugyanis a jogtulajdonos írásos engedélye szükséges, illetve az archív anyagokat meg kell vásárolni, ahogy azt más tartalomszolgáltatók is teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában