nagy fogás

2021.02.09. 13:49

Ananászok közé rejtettek el több tonna kokaint

Két tonna kokaint akartak gyümölcsök közé rejtve becsempészni az országba. Az utóbbi időben több hasonló próbálkozás is volt, a kábítószer-kereskedők nagy előszeretettel használják a trópusi gyümölcsök tengeri úton történő exportját drogszállításra.

Hatalmas mennyiségű, két tonna kokaint foglaltak le a hatóságok Costa Ricában egy teherhajón, amely trópusi gyümölcsöket szállított volna Belgiumba – írja a RTL.be portálra hivatkozva a V4NA.

A portál értesülései szerint a kábítószer-ellenes rendőrök egy konténerhajó fedélzetén bukkantak a tetemes mennyiségű drogra. A kokain 2000 darab egy kilogrammos csomagban volt, amiket a hajó szállítmánya közé rejtettek a csempészek. A belga portál szerint a drogcsempészek gyakran rejtik a Costa Ricaból induló tengeri úton Európába szállított trópusi gyümölcsök közé a kábítószert, ezúttal ananászok között volt a kokain. Nem ez volt az első nagy fogása a hatóságoknak,

tavaly októberben csaknem három tonna kokaint foglaltak le, amit egy Antwerpenbe tartó teherhajó fedélzetén, egy banánszállítmányba rejtve akartak Belgiumba csempészni.

Januárban is lefüleltek egy kisebb szállítmányt, akkor 110 kilogramm kokaint rejtettek a csempészek egy Spanyolországba tartó ananászlé szállítmányba. Tavaly több mint 16 tonna konténerekbe rejtett kokaint foglaltak le Costa Rica-i hatóságok.

Rekord mennyiségű, 65,48 tonna kokaint foglaltak le Antwerpen kikötőjében tavaly,

derül ki az SPF Finance általános vám- és jövedéki igazgatóság adataiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában