Ország-világ

2020.12.12. 19:11

Megbukott Soros ügyésze, aki a házukat védő család életét akarta tönkretenni

A McCloskey házaspárt fegyver törvénytelen használatával és a bizonyítékok manipulálásával vádolták meg.

Soros György amerikai tőzsdespekuláns ügyésze, Kimberly Gardner arra használta fel a McCloskey házaspár ügyét, hogy pénzt gyűjtsön. Mark és Patricia McCloskey azzal vált internetes szenzációvá a nyáron, hogy fegyverekkel védték házukat a kertjükben masírozó Black Lives Matter-aktivistáktól – írja a V4NA.

A nyár közepén futótűzként terjedt el az interneten az a felvétel, amelyen Mark és Patricia McCloskey St. Louis-ban található otthonukat védik a kertjükön keresztül vonuló Black Lives Matter-aktivistáktól.

St.Louis Couple Patricia and Mark McCloskey owners of McCloskey Law Center was pointing their assault weapons at protestors ‘claiming’ to protect their properly. Didn’t know they own the streets and sidewalks? pic.twitter.com/efsC1CKPNQ

nbsp;

Az incidenst követően a helyi körzeti ügyész (Circuit Attorney), Kimberly Gardner is megszólalt, azt közölte, hogy együttműködik a rendőrséggel, és nyomozás indul a történtek miatt. Mint mondta, „nem toleráljuk az erőszak alkalmazását azok ellen, akik alkotmányos jogaikat gyakorolják”.

A McCloskey házaspárt fegyver törvénytelen használatával és a bizonyítékok manipulálásával vádolták meg. Nem vallották bűnösnek magukat. Az ügyben eljáró Gardnert azonban leváltotta egy helyi bíró.

A St. Louis Post-Dispatch című portál arról ír, hogy Thomas Clark II bíró végzése szerint Gardner adománygyűjtésre használta fel a pert. Ez pedig a bíró szerint azt a látszatot keltette, hogy „politikai célból indította a büntetőeljárást”. Missouri állam törvényei szerint aSt. Louis-i Körzeti Bíróság elnökbírója egy másik ügyészt kell kinevezzen a per folytatásához. A hírek szerint Patricia McCloskey ügyvédje is ezt fogja kérni.

Gardner Twitteren reagált, mint írta, felülvizsgálja a bíróság végzését és megvizsgálja a lehetőségeket.

Kimberly Gardner egyébként a Demokrata párttal szimpatizál és a Black Lives Mattert is támogatja. Fox News beszámolója szerint az elmúlt két évben drasztikusan csökkent az ítéletek aránya a Gardner alatt.

Az afroamerikai ügyész továbbá többször is élvezhette Soros György bőkezű támogatását. 2016-ban 200 ezer dollárt kapott a Soros által támogatott Safety & Justice Committee nevű szervezettől. Idén pedig 116 ezer dollárt szerzett a szintén Soros által finanszírozott Missouri Justice and Public Safety PAC nevű szervezettől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában