idén másodszor

2020.10.13. 10:44

Megbénította Hongkongot egy közeledő trópusi ciklon

A város meteorológiai megfigyelőközpontja szerint a nap nagy részére érvényes marad a 8-as fokozatú tájfunriasztás.

Megbénította Hongkongot egy közeledő trópusi ciklon kedden, a város meteorológiai megfigyelőközpontja szerint a nap nagy részére érvényes marad a 8-as fokozatú tájfunriasztás – olvasható a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes kiadásában.

A Nangka nevű trópusi ciklon a riasztási fokozat alapján – amely a harmadik legmagasabb a városban alkalmazott rendszer szerint – 63-117 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel jár együtt.

A csaknem 7,5 millió lakosú városban az oktatási hivatal keddre tanítási szünetet rendelt el, és a tömegközlekedésben is menetrend-változtatásokat, illetve járattörléseket alkalmaztak. A hongkongi tőzsdén felfüggesztették az értékpapír- és származékos piaci kereskedést. A mára kiírt bírósági tárgyalásokat és meghallgatásokat elnapolták, és négy ideiglenes koronavírus-tesztelő központot is bezártak a viharra való tekintettel.

A meteorológiai központ előrejelzése szerint még szerdán is erős szelek és heves záporok várhatóak, a viharos idő a hét második felére enyhülhet.

Hongkongban idén már másodszorra adtak ki 8-as fokozatú riasztást. Először augusztusban, a Higos tájfun miatt volt szükség erre, a riasztási fokozatot ráadásul akkor egy hat óráig tartó időszakra 9-es, vagyis a második legmagasabb fokozatra emelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában