Illegális bevándorlás

2020.10.27. 16:16

Felborult egy migránsokat szállító csónak a La Manche-csatornában, többen eltűntek

A szerencsétlenség a francia Dunkirk kikötőváros partjai előtt történt.

Felborult egy migránsokat szállító csónak a La Manche-csatornában, mintegy húsz utasa közül többen eltűntek – közölték a francia hatóságok kedden.

A szerencsétlenség a francia Dunkirk kikötőváros partjai előtt történt. A csónakban utazó illegális bevándorlók közül tizenötöt sikerült kimenteni a tengerből.

Idén már több ezer menedékkérő próbálkozott átkelni gumicsónakkal a francia partokról Nagy-Britanniába a forgalmas, és ezért felettébb veszélyes tengeri útvonalon. A brit hatóságok ismételten sürgették Emmanuel Macron francia elnököt, hogy hathatósabban akadályozza a migránsok átkelését.

London és Párizs eddig is számos megállapodást dolgozott ki, hogy megállítsa a folyamatot. A migránsok gyakran az Angliába tartó vonatokon vagy a komppal átkelő teherautókon bújnak meg.

Sokan azonban embercsempészekhez fordulnak, akik a tengeri útra egyébként alkalmatlan, apró csónakokon próbálják az embereket eljuttatni az Egyesült Királyság területére, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások nyomán lecsökkent a forgalom a két ország között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában