Bárki csatlakozhat

2020.09.05. 06:30

Teremtésvédelmi programot indít az evangélikus egyház

Országos teremtésvédelmi összefogási programot indít a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE), amelyhez minden felekezet közösségei csatlakozhatnak.

Az evangélikus egyház közleménye szerint a program hosszú távú célja, hogy partnerséget, összefogást kezdeményezzen a különböző egyházi közösségek között a teremtett világ, a természeti értékek megóvásáért.

Fabiny Tamás, az MEE elnök-püspöke Ferenc pápa Laudati si' kezdetű teremtésvédelmi enciklikája és a református egyház aktív ökogyülekezeti mozgalma nyomán reméli, hogy Magyarországon is „közös üggyé válik a teremtett világért való felelős cselekvés a nemzedékek közti igazságosság eszközeként”.

A Műveld és őrizd! Evangélikus Egyházi Teremtésvédelmi (MEET) programban résztvevők egy online tervezőfelület használatával összeállíthatják a közösség adottságaira, lehetőségeire szabott és szándékaiknak megfelelő egyedi teremtésvédelmi programtervüket – olvasható a közleményben.

A programot működtető evangélikus egyház a résztvevőknek a jövőben „szakmai és hitéleti tartalmakkal is támogatott képzéseket, tematikus kapcsolatteremtést segítő találkozókat” szervez, valamint teret biztosít arra, hogy minden résztvevő megoszthassa a teremtésvédelemről szóló híreit, tapasztalatait, jó gyakorlatait – tették hozzá.

A programról tájékozódni és jelentkezni rá a meet.lutheran.hu oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában