szerencsétlenség

2020.09.12. 08:07

Sokan meghaltak egy bányaomlásban a Kongói Demokratikus Köztársaságban

A területen heves esőzések voltak, ez okozhatta az omlást a Detroit nevű bányában.

Legalább 50 ember meghalt, miután beomlott egy aranybánya a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részében – közölte Emiliane Itongwa, egy helyi civil szervezet képviselője pénteken.

A baleset Kamituga település közelében történt. A területen heves esőzések voltak, ez okozhatta az omlást a Detroit nevű bányában.

A nyilatkozó szerint többtucatnyian tartózkodtak az aknában, amelyet teljesen ellepett a föld. Az embereknek esélyük sem volt a kijutásra. Mintegy 50-en rekedhettek a mélyben – tette hozzá a nyilatkozó.

A közösségi oldalakon megjelent fényképeken az látható, hogy emberek százai gyűltek össze egy hegyoldalban, a bánya bejáratánál.

Az illegális bányászat miatt az országban évente többtucatnyian halnak meg. Tavaly októberben egy használaton kívüli aranybányában 16-an vesztették életüket. Ugyancsak tavaly, júniusban egy réz- és kobaltbányában 43 illegális bányász halt meg, amikor földcsuszamlás temette be őket a mélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában