Ország-világ

2020.09.06. 10:58

Kőbánya polgármestere és alpolgármestere is koronavírusos

A X. kerület első embere saját maga számolt be a történtekről a közösségi oldalán.

Koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak D. Kovács Róbertnél, Kőbánya polgármesterénél. A X. kerület első embere saját maga számolt be a történtekről a közösségi oldalán, ahol leszögezte: tavasz óta mindent megtett azért, hogy elkerülje a fertőzést: sem rendezvényen, sem családi összejövetelen nem volt, csak a friss levegőre és a szabadba járt ki a családjával, emellett mindig és mindent fertőtlenítettek, viszont a kötelezettségeit teljesítenie kellett.

Elmondása szerint egy „hibát” viszont mégis elkövetett: „Visszatérve a hivatalba jólesett újra találkozni a kollégákkal, nemcsak online, hanem szemtől szembe egyeztetni, értekezni. Az elmúlt napokban a bizalom erősebbé vált az aggodalomnál, egymás között nem vettünk maszkot, a kétméteres távolság is sérült, amikor beszálltunk közösen egy autóba. Ennek sajnos rögtön meg is lett a következménye” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy D. Kovács Róbertet, a kerület alpolgármesterének, Radványi Gábornak a kontaktjaként vizsgálták meg, miután az alpolgármester fertőzöttsége kiderült. Ezt követően a PCR-vizsgálat nála is beigazolta a megbetegedést, sőt a családjának a tagjai is mutatnak tüneteket.

A fideszes polgármester arra szólít fel, hogy mindenki vegye komolyan a védekezést, mert a vírus itt van közöttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában