Ostrom alatt áll Európa

2020.09.22. 10:46

Két megyében is illegális bevándorlókat fogtak el

Huszonöt migránst tartóztattak fel az M5-ös autópályán Röszkénél, tizenkilencet pedig Békés megyében, Sarkadon fogtak el.

A rendőrök és az EU határvédelmi ügynökségének (Frontex) munkatársai huszonöt migránst tartóztattak fel az M5-ös autópályán Röszkénél – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel a police.hu honlapon. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság később azt közölte, hogy Sarkadon 19 migránst fogtak el.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a határsértők afgán állampolgárnak vallották magukat.

Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy 19 határsértőt tartóztattak fel Sarkadon. A férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni személyazonosságukat, és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában