Ország-világ

2020.07.12. 21:14

Itt vannak az új korlátozások a Görögországba utazó turistáknak

Megjelent a Konzuli Szolgálat weboldalán a Görögországba történő beutazással kapcsolatos legfrissebb információ.

A görög hatóságok bejelentették, hogy 2020. július 15-én reggel 6 órától minden, a Bulgáriával közös határon lévő promahonaszi határátkelőhelyen érkező személynek, a belépéstől számítva 3 napnál (72 óránál) nem régebbi negatív koronavírus tesztet kell bemutatnia – írja az Origo.

Ezzel elsősorban a térségből közúton érkező egyre nagyobb számú fertőzött beutazását kívánják szigorúbban ellenőrizni. A Konzuli Szolgálat információi szerint repülőtereken, más határátkelőkre érkezők esetében (egyelőre) nem terveznek hasonló szigorításokat.

Hozzáteszik, jelen ismeretek szerint a görög hatóságok kizárólag PCR tesztet fogadnak el.

A beutazás másik kötelező feltételeként megszabott, ún. „Passenger Locator Form„ online adatlap a beutazási opciói közül átmenetileg kikerült a közúton történő belépés lehetősége, így az nem választható. A görög hatóságok hivatalos tájékoztatása alapján az online rendszerben a közúti belépés opció 2020. július 14-én 00.01 órától újra elérhető lesz (azonban az előírt határidők miatt ekkor már csak negatív PCR teszt bemutatásával lehet majd beutazni az országba) – hívják fel a figyelmet.

Azt javasolják, hogy az elkövetkező napokban minden Görögországba kocsival/busszal közúton beutazni kívánó magyar az utazás megkezdése előtt mindenképpen tájékozódjon a belépés lehetőségeiről.

A korábbi hírekkel ellentétben Görögország nem nyitotta meg határait az albán és az észak-macedón szakaszon a Görögországba érkező külföldi állampolgárok számára – írja a Konzuli Szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában