micsoda biztonság

2020.07.04. 09:00

Hetek óta fosztogatják az Európai Parlament irodáit

A rablók kihasználták, hogy az épület nagy része üresen állt a karantén alatt, az egyik képviselő vette észre a rablást, mintegy 50 irodából tűntek el számítógépek és egyéb felszerelések.

Nico Semsrott európai parlamenti képviselő arra lett figyelmes a karantén után visszatérve a munkahelyére, hogy az irodáját távolléte alatt valaki kifosztotta, elvittek két laptopot, de nem ő volt az egyetlen, mintegy 50 irodát törtek fel az épületben a vesztegzár alatti időszakban, mindezt az Európai Parlament épületében Brüsszelben. Mivel állítása szerint sem az EP elnöke, sem a biztonságiak nem foglalkoztak a problémával, a Twitteren tett közzé bejegyzéseket, hogy felhívja a figyelmet a betörésekre – számolt be a V4NA.

Készített egy körlevelet is, melyet továbbított a kollégáinak, nem kevés iróniával megjegyezte benne, hogy sajnálatos módon egy képviselő tájékoztatja őket a történtekről és nem a biztonsági szolgálat. A levélben van egy link is, ahonnan a Semsrott által készített sajátos figyelmeztető feliratokat le lehet tölteni.

A kezdeményezéshez csatlakoztak a munkatársai is, így hamar ellepték a közösségi oldalt a humoros feliratokról készült fotók, melyekkel megpróbálták távol tartani a tolvajokat illetve arra kérték őket, hogy ne rabolják ki az irodát.

A CNN megkeresésére az EP egy közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy még áprilisban jelezte néhány munkatársuk a betöréseket, az ügyben már nyomoznak, illetve azt is leírták, hogy a történteket jelezték a rendőrségnek és a helyi hatóságoknak, de azt nem közölték, hogy pontosan hány irodába törtek be.

Az biztos, hogy Massimo Casanova olasz képviselő irodájába is betörtek, de állítása szerint nem vittek el semmit.

https://www.facebook.com/MassimoCasanovaEuropee/photos/a.328019107908584/582021555841670/?type=3

A tolvajok nem kímélték az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport tagjait sem, akik a Twitterre tettek fel képeket a megrongált zárakról.

Semsrott elmondta a CNN-nek, hogy aggódik a tőle ellopott számítástechnikai eszközök miatt, mivel azokon személyes és bizalmas információk vannak. A parlament nyilatkozatában kijelentette, hogy további intézkedéseket vezettek be, több biztonsági őrt alkalmaznak, akik az intézmény egész területén járőröznek és ellenőrzik az épületbe belépni szándékozókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában