Járvány

2020.06.12. 18:52

Végrehajtást kezdeményeznek Márki-Zay Péterrel szemben

A polgármester nem fizette meg a megítélt sérelemdíjat.

Hódmezővásárhely polgármestere mind ez idáig nem fizette meg azt a május 18-án megítélt sérelemdíjat, amelyet a másodfokú bíróság rótt ki rá, és amit 15 napon belül ki kell volna egyenlítenie, mivel valótlan állításokat tett közzé Juhász Tünde Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízottról és Holubán Csilla szegedi járási hivatalvezetőről. Az érintettek ezért kénytelenek végrehajtási eljárást kezdeményezni a jó hírnevüket megsértő Márki-Zay Péter ellen – írja a Magyar Nemzet.

Az eset azért is szomorú, mert a négyszáz-négyszázezer forintos sérelemdíjat a hivatalvezetők a hódmezővásárhelyi kórháznak ajánlották fel jótékony célra.

Márki-Zay Péter a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején gyakorlatilag a saját városának egészségügyi intézményétől vonja meg a támogatást, holott korábban nyilatkozatban üdvözölte és minden vásárhelyi nevében megköszönte a felajánlást, továbbá ígéretet tett a sérelemdíj önkéntes teljesítésére.

Rendkívül sajnálatos, hogy egy megyei jogú város polgármestere nem tanúsít jogkövető magatartást, és ezáltal a vásárhelyieket károsítja – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal sajtószolgálatának közleményében.

Hozzáteszik: a kormányhivatal vezetői bíznak abban, hogy a végrehajtási eljárás eredményes lesz, és a kórház megkaphatja a felajánlott adományt.

Amint azt a Magyar Nemzet megírta, Márki-Zay Péter valótlanul állította egy Facebook-bejegyzésében, hogy Juhász Tünde és Holubán Csilla úgy adott Olaszországból származó szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel.

A polgármester jogsértően állította azt is, hogy a közigazgatási szakemberek döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért.

A Szegedi Ítélőtábla amellett, hogy megállapította a jó hírnév megsértését, a további jogsértéstől is eltiltotta Márki-Zay Pétert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában